Heb je interesse om buddy te worden?

Ben je graag van betekenis voor een ander? Of lijkt het je leuk om op stap te gaan met een buddy – iemand van jouw leeftijd of met dezelfde interesses, maar die minder kansen kreeg dan jij? Misschien is Buddy worden dan wel iets voor jou! 

Buddy worden

Samen ontwikkelen, samen groeien.


Help jij graag een ander of heb je altijd al een verschil willen maken in iemands leven? Misschien ken je wel iemand die in financiële moeilijkheden zit, en die opzoek is naar een uitweg? Of je nu jezelf (óf een buddy in kansarmoede) wilt aanmelden, of je wilt op een andere manier betrokken zijn bij onze missie, alle hulp is welkom!

Stel je voor dat jij jouw talenten verder kunt ontwikkelen, die van een ander positief kunt beïnvloeden en daarmee een steentje bijdraagt aan het creëren van een samenleving met gelijke kansen. Zou dat niet fantastisch zijn?


Hoe dit precies in zijn werk gaat vertellen we je graag tijdens een persoonlijk gesprek.

Vind je het leuk om nieuwe contacten aan te gaan?

Wil je iemand ontmoeten om alledaagse activiteiten mee te doen?

Sta je open voor nieuwe ervaringen en nieuwe ontmoetingen?


De opleiding Meester in Empowerment

In deze opleiding leer je hoe je jezelf en anderen versterkt door het gebruik van empowerment technieken, verbindend communiceren en door het opbouwen van vertrouwen. De opleiding is het eerste onderdeel van het 1 tot 2-jarig buddytraject en deze bestaat uit 4 fasen, gegeven in 8 online workshops van 3,5 uur. Wanneer doorlopen, zul je aan een buddy (in kansarmoede) gekoppeld worden en samen 'op pad' gaan. 

Overzicht workshops


Fase 1:

Inzicht

In de eerste fase van de opleiding maak je kennis met de wereld van mensen die in kansarmoede leven. Van hulporganisaties tot aan hindernissen. Het bevat interactieve oefeningen waarin je ontdekt hoeveel een eerste indruk kan betekenen. 


Fase 2:

Verbinding

De tweede fase draait om het opbouwen van een vertrouwensrelatie. Verbinding maken is de cruciale eerste stap in elk buddyschap; je leert eerst de verbinding met jezelf verbeteren en word je bewust van de oordelen die ons gedrag beïnvloeden. 

Fase 3:

Empowerment

Wanneer er een basis van vertrouwen is gecreëerd en je bent in staat elkaar vanuit gelijkwaardigheid te benaderen, kan het empowerment proces (lees: kracht, zelfregie, verbondenheid) beginnen. Hoe dit in z’n werk gaat leer je in fase 3.

Fase 4:

Buddyschap

Van kennis naar kunde! In samenwerking met een acteur (in de rol van kanszoekende buddy) ga je onder begeleiding van een coach en een deskundige trainer de vaardigheden oefenen die je tijdens de workshops hebt geleerd. Vervolgens kun je van start als buddy.

Contact

Heb jij een specifieke vraag over BuddyLink of wil je graag in contact komen met één van onze deelcommunities (donaties, opleiding, werving, communicatie, etc.)?

Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. Wij komen spoedig bij je terug!  

BuddyLink is actief op social media, volg ons: 

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?