Bijzondere ervaring Maartje over Buddy worden

Maartje Verberk, 18 oktober 2020

“Ondanks dat ik (nog) niet van plan was om buddy te worden, klopte het helemaal!” 
Sinds de start van BuddyLink in februari 2019, ben ik actief betrokken bij dit mooie initiatief. Eerst maar voor een paar uurtjes per week; inmiddels is het een veelzijdige dagtaak, waarbij ik continu, op allerlei verschillende manieren op zoek ben naar vrijwilligers (buddy's) en mensen die in kansarmoede leven. Ook voer ik de intakegesprekken, alvorens ik de match maak en het buddy duo verder samen optrekt. Ik vind het een prachtig project en het geeft me erg veel voldoening. 
Nu gebeurde aan het begin van de zomervakantie iets wat niemand had voorzien. Ik ontmoette Eveline. Een dame in kansarmoede, met wie iets bijzonders aan de hand was wat me intrigeerde. Ik had nog niet eerder meegemaakt dat iemand zichzelf echt letterlijk en figuurlijk had opgegeven, en dat deed iets met me. Wát wilde ik haar graag helpen!

Zoektocht naar buddy's voor ArmenTekort

Teksten: gemeente Roosendaal, nummer 3 - december 2019

De kansen die iemand krijgt, worden voor een belangrijk deel bepaald door waar je wordt geboren en opgroeit. Kim Bareman trekt zich dit aan. Zes jaar geleden startte ze de Roosendaalse Uitdaging. Een organisatie die zich inzet om de woon- en leefkwaliteit van mensen in een kwetsbare positie te verbeteren. Buddylink is een project van de Roosendaalse Uitdaging met als belangrijkste doel kansarmoede bestrijden. Om te beginnen in Roosendaal. Zij vertelt erover, samen met buddy Martin Kalsbeek.

Help jij ons armoede te bestrijden?

Teksten: gemeente Roosendaal, nummer 1 - maart 2019

Wie in een arm gezin opgroeit, krijgt vaak later zelf ook te maken met armoede. Armoede is een onrecht dat niet zou mogen bestaan vindt Theo Vaes uit Antwerpen. Daarom bedacht hij het buddytraject ArmenTekort waarbij iemand die wel alle kansen krijgt, als buddy wordt verbonden aan iemand die deze kansen niet heeft.

De gemeente Roosendaal is heel enthousiast over deze aanpak. Met ondersteuning van Theo Vaes gaan we in Roosendaal de komende maanden aan de slag met het werven en vinden van buddy’s. De gemeente doet dit samen met de Roosendaalse Uitdaging, Alwel, WijZijn Roosendaal, Humanitas, Werkplein, Stichting Leergeld en studenten van Social Degree. Nieuwe buddy’s krijgen vervolgens bij ArmenTekort een opleiding. 

Zoektocht naar buddy's voor ArmenTekort

Remko Vermunt, 23 maart 2019

ROOSENDAAL - De Roosendaalse Uitdaging geeft op maandagavond 28 januari een inspiratiebijeenkomst over het project ArmenTekort in de gemeente Roosendaal. Geïnteresseerden kunnen tijdens deze avond kennismaken met het project ArmenTekort dat overgewaaid is vanuit Antwerpen naar Roosendaal. Binnen dit project worden kansrijke personen gekoppeld aan personen die in armoede leven.

Gezocht: 10 buddy's voor eerste project om armoede in Roosendaal terug te dringen

Coen Hagenaars, 23 januari 2019

ROOSENDAAL - De Roosendaalse Uitdaging zoekt tien zogeheten ‘buddy's’ voor het project ‘Armen Tekort’, het eerste project dat opgetuigd wordt om armoede in Roosendaal verder terug te dringen. 

Samen werken aan minder armoede

Redactie Roosendaal Nieuws,  17 december 2018

Armoedebestrijding kan alleen slagen door intensief samen te werken. Dat was de belangrijkste conclusie onlangs tijdens de netwerkbijeenkomst voor alle partners (zowel in professionals als vrijwilligers) in Roosendaal op het gebied van armoede.

Het evenement was bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan over het bestrijden van armoede. In tafelsessies werden diverse onderwerpen behandeld die input moeten leveren voor het uitvoeringsprogramma armoede 2019. 

BuddyLink is actief op social media, volg ons: 

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?