De wereld heeft meer positiviteit nodig.


Meld je aan voor de gratis workshop ‘Creëer een positieve mindset in 5 stappen’.

#Deeljekracht #Buddylink

Mijn persoonlijk verhaal

Auteur: Kim Bareman

Zelfs mijn eigen vader moest niks van mij hebben, wat ben ik dan waard?’ De conclusie die ik steeds opnieuw trok: ‘Zie je wel, ik ben niet goed genoeg.’

 De negatieve gedachten kwamen voor mijn gevoel vanaf mijn 16e steeds vaker boven drijven. Ik zat niet goed in mijn vel en voelde me vooral heel vaak verdrietig. Ik was veel bezig met mijn verleden. Ik kon het niet begrijpen. Hoe kan je als vader op ‘kraamvisite’ gaan bij je eigen dochter, weg gaan en nooit meer iets van je laten horen? Ik kon maar een reden bedenken en die gedachte heb ik pas een paar jaar geleden los kunnen laten.
 
Achteraf gezien ben ik als reactie op mijn negatieve overtuiging een behoorlijke portie bewijsdrang gaan ontwikkelen. In relaties, in werk, in sport en in mijn vriendschappen. Ik was geen schreeuwer en niet arrogant, maar ik moest en zou presteren. Ik deed wat nodig was. En als het niet lukte dan was ik vooral enorm gerustreerd. Ik was dan geen pretje voor mijn omgeving en was vooral ook enorm boos op mezelf omdat ik niet goed genoeg m’n best had gedaan. Ik liet dan ook niet echt iemand toe. Mijn vader had me in de steek gelaten, dan kan je maar beter alleen op jezelf vertrouwen. Dus ik ging nog harder werken. Mezelf nog meer bewijzen..
 
Een paar jaar geleden realiseerde ik me pas dat ik zelf die negatieve gedachte heb ontwikkeld. De gebeurtenis was een moment opname. Ik heb daar zelf een conclusie uit getrokken en ik bleef die conclusie tegen mezelf herhalen. Wat deed ik mezelf eigenlijk aan? Als ik op mijn omgeving moest vertrouwen, dan was ik de moeite waard om van te houden. Maar dat was na al die jaren negativiteit lastig te geloven.. 

Toen begon mijn proces van loslaten. De negatieve gedachte die ik had geinternaliseerd kon op elk willekeurig moment op komen zetten. Ik heb moeten leren om deze negatieve gedachte steeds opnieuw om te buigen naar een positieve gedachte. Gelukkig had ik mensen om me heen die me daarbij hielpen. Als ik even niet zo lief was voor mezelf, dan waren zij het wel.

Als ik nu terugkijk dan is een van de belangrijkste tools die ik mezelf eigen heb gemaakt, het werken aan een positieve mindset. Ik realiseerde me dat ik de verantwoordelijkheid bezit om te bepalen wat ik denk en dus zelf verantwoordelijk ben voor hoe ik me voel. Het eerste wat ik doe als ik mezelf realiseer dat ik negatief ben, is mijn zwartkijk bril afzetten en mijn gekleurde bril opzetten. Daarmee open ik direct mijn blik. Ik zie kansen en mogelijkheden die ik voorheen niet voor mogelijk hield. De beren op de weg verdwijnen en ik weet wat me te doen staat. Ik laat me niet meer tegen houden en ik blijf mijn ene voet voor de andere zetten. Op weg naar vrijheid en een toekomst vol dromen die ik ga realiseren!

 Ik realiseer me heel goed dat mijn verhaal ook heel anders had kunnen aflopen. De wereld is oneerlijk verdeeld. De wieg waarin je geboren bent bepaald je voorsprong of met hoeveel punten je achterstaat. Als kind heb je niks te kiezen. Het gaat om puur geluk of domme pech.
 
Ik had puur geluk. Daarom ben ik met stichting Buddylink gestart. Ik hoorde van dit initiatief en ik was gelijk enthousiast. Het is zo ontzettend belangrijk om mensen in je omgeving te hebben die je echt zien en er voor je zijn. Niet om dingen over te nemen, maar vooral om je te bekrachtigen in wie jij echt bent. En dat vanuit positiviteit en liefde. Ik wil mijn kennis en ervaring doorgeven, zodat het anderen kan inspireren en laten zien dat het ook echt anders kan. 

Stel je eens voor dat we allemaal wat vaker positief zijn naar onszelf en naar de mensen om ons heen. Hoeveel liefde zou dat brengen in de wereld?! :)


'Een van de personen die in mijn leven heel bijzonder voor mij is, is de man die ik al heel mijn leven papa noem. Hij heeft mij voor de wet als zijn dochter aangenomen toen hij mijn moeder trouwde. Ik was toen anderhalf. Ik heb dus wel degelijk een vader en ik zou ook geen andere willen. Mijn vader is er altijd voor mij en heeft mij onvoorwaardelijk lief. Hoe gaaf is dat?!. De waarde hiervan ging ik echter pas later echt inzien.'

De wereld heeft meer positiviteit nodig.

Wil jij meehelpen met het verspreiden van positiviteit? Meld je dan aan voor de gratis workshop ‘Creëer een positieve mindset in 5 stappen’ waarin ik mijn kennis en ervaringen met je deel. 

Workshop 'Creëer een positieve mindset in 5 stappen.'
In deze workshop gaan we vooral aan de slag met het onderwerp positiviteit. We gaan heel praktisch aan de slag met de vijf stappen en we gaan vooral heel veel doen en ervaren. Hoe werkt het? Wat doet dit met jou? Wat doet dit met jouw gesprekspartner (of andere mensen in jouw omgeving)? 

Ook geeft deze workshop een eerste indruk van de inhoud van de vervolgopleiding 'Meester in Empowerment'. Als afsluiting zullen we je wat meer vertellen over Buddylink en de vervolgopleiding. Wat is Buddylink precies? Welke rol speelt het onderwerp positiviteit binnen Buddylink? Hoe ziet een traject eruit? Hoe is de vervolgopleiding opgebouwd? Wat kan jij betekenen voor Buddylink? Maar ook wat kan Buddylink betekenen voor jou?

Buddylink in het kort.
Onze missie? Kansarmoede de wereld uit te helpen!
 BuddyLink is de Roosendaalse vertaling van het Antwerpse project ArmenTekort. Samen geloven wij geloven dat we de vicieuze cirkel van kansarmoede kunnen doorbreken door middel van een buddytraject. Een bewezen strategie die al voor honderden mensen een verschil heeft gemaakt.

Tijdens het Buddytraject leiden we vrijwilligers op om vanuit gelijkwaardigheid en empowerment (positiviteit) een relatie op te bouwen met een persoon in kansarmoede*. 

Met als resultaat: een verhoogd zelfvertrouwen van beide(!) buddy's, waardoor zij meer kansen en mogelijkheden zien in hun leven.

Hoe dit precies in zijn werk gaat leggen we je graag uit als afsluiter van de workshop 'Creëer een positieve mindset in 5 stappen'.

(*Kansarmoede is een armoede segment dat van generatie op generatie wordt doorgegeven en waarin een laag zelfbeeld en het verlies van eigenwaarde de veerkracht en mogelijkheden van de mensen beperkt.)

De wereld heeft meer positiviteit nodig.

Wil jij meehelpen met het verspreiden van positiviteit? Meld je dan aan voor de gratis workshop ‘Creëer een positieve mindset in 5 stappen’ waarin ik mijn kennis en ervaringen met je deel. 

Wat ga je leren/ ervaren in deze workshop?
* In 5 stappen schakelen van een negatieve mindset naar een positieve mindset.
* Hoe je deze 5 stappen heel makkelijk in jouw leven kan integreren.
* Wat het RET model is en hoe het werkt.
* Hoe jij invloed kan uitoefenen op hoe jij je voelt.
* Het verschil tussen feiten en meningen en welke invloed deze hebben op je mindset.
* Welke enorme invloed mindset op je energie heeft.
* Welke invloed jouw mindset op je omgeving heeft.
* Welke invloed positiviteit op je eigenwaarde heeft.
* Hoe je positiviteit kan doorgeven, zodat een ander dezelfde ervaring kan op doen.
* Waarom het dagelijks oefenen van deze 5 stappen, jouw leven een positieve boost gaat geven.
* Wat Buddylink is en wat jouw rol hierin kan zijn.
 
Wanneer is deze workshop iets voor jou?

* Als je merkt dat je best wel eens negatief naar jezelf of je omgeving kan kijken en daar iets aan wilt doen.
* Als je meer inzicht wil krijgen in hoe positiviteit voor je kan werken (of waarom negativiteit tegen je werkt).
* Als je stappen durft te zetten buiten je comfortzone.

* Als je jezelf graag wilt versterken in plaats van afbreken.
* Als je met jouw positiviteit niet alleen jezelf, maar ook de ander wil versterken.
* Als je de overtuiging hebt dat je op de wereld bent gezet om hier iets te brengen.
* Als jij je realiseert dat jij ondanks je automatis che negatieve gedachten/ reacties, eigenlijk gewoon een heel erg positief mens bent en graag wilt zijn.
* Als je graag andere positieve mensen wilt ontmoeten. Positiviteit trekt positiviteit aan.
* Je meer wilt weten over Buddylink en de opleiding Meester in Empowerment.

De wereld heeft meer positiviteit nodig.

Ben jij bereid in beweging te komen voor jezelf en de ander? Meld je dan aan voor de gratis workshop ‘Creëer een positieve mindset in 5 stappen’ waarin ik mijn kennis en ervaringen met je deel. 

Om je toch een beetje te helpen en een digitaal en spreekwoordelijk laatste zetje mee te geven heb ik de keuzes voor je op een rijtje gezet:

Niet aanmelden:

Zonde.. Als je denkt dat je alles al weet, dan sluit je jezelf af en kom je tot stilstand. Groei is dan niet meer mogelijk. Misschien geef ik je wel een mega inzicht? Je leert sowieso altijd iets. Denk er nog maar eens over na;)

Wel aanmelden:

+ Je leert iets nieuws. Met andere woorden, je groeit! Fijn!
+ Je wordt een positiever mens. Dat heeft de wereld nodig!
+ Yes. Gelijk heb je! Je kan er alleen maar sterker van worden en je inspireert ook nog eens actief je omgeving!

De wereld heeft meer positiviteit nodig.

YES, kom maar op! Meld je aan voor de gratis workshop ‘Creëer een positieve mindset in 5 stappen’ waarin ik mijn kennis en ervaringen met je deel. 

Wil je eerst nog even iets meer lezen over Buddylink?
Dat kan ook!